Ekonominin ağır topu 2 fabrikasını birden kapatıyor

Deniz Tekstil, Afyonkarahisar ve Denizli’deki Fabrikalarını Kapatıyor

Türkiye’de uygulanan yüksek faizler nedeniyle birçok şirket ucuz finansmana ulaşamazken, konkordato ve iflas başvurularında büyük bir artış yaşanıyor.

Yılın ilk 5 ayında konkordato ilan eden şirket sayısı geçen yıla göre %97 artarak 967’ye ulaşırken, en riskli sektör tekstil sektörü oldu. Bu sektörde toplamda 71 şirket konkordato ilan etti.

TÜRKİYE’NİN DEV TEKSTİL FİRMASI İKİ FABRİKASINI KAPATIYOR

Baltalı Grup bünyesinde faaliyet gösteren Deniz Tekstil, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından biri olup yaşadığı mali zorluklar sebebiyle Afyonkarahisar’ın Hocalar ve Denizli’nin Çal ilçesindeki fabrikalarını kapatma kararı aldı.

Buna göre, tekstil sektöründeki küçülme nedeniyle Baltalı Grup, iki üretim tesisi kapatma kararı aldı.

‘SİPARİŞLER ARTARSA FABRİKALARI YENİDEN AÇACAĞIZ’

Grup Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Afyon’un Hocalar ilçesi ve Denizli’nin Çal ilçesindeki konfeksiyon fabrikalarının, azalan siparişler ve ekonomik koşullar nedeniyle kapatıldığını duyurdu.

‘UYGULANAN EKONOMİK PROGRAM NEDENİYLE REKABETİ YİTİRDİK’

Baltalı, yüksek faiz oranları ve finansmana erişimin zorlaşmasıyla sanayicinin zor durumda olduğunu belirterek, “Faiz oranlarının yüksek olması ve finansmana erişim problemler yaratıyor. Tekstil ve konfeksiyon sektörü de bu durumdan etkileniyor. Rekabeti etkileyen programlar nedeniyle maalesef geride kaldık. Enflasyon ve kur farkı da rekabeti olumsuz etkiliyor.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE’DE 3 BİN SATILIK FABRİKA VAR’

Baltalı, Türkiye’de satılık ve kiralık yaklaşık 3 bin fabrikanın bulunduğunu ve bu sayının artmasının beklendiğini belirterek, “Sanayinin canlanması işçi sınıfı ve orta sınıf için kritik öneme sahiptir. Yeniden üretim ve ihracata yönelik yatırımlar yaparak ülke ekonomisine katkı sağlanmalıdır.” dedi.

Related Posts

Türkiye’nin çelik ürünleri ihracatı mayısta arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar yönünden yüzde 21,1 artışla 1,4 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 9,2 artışla 922,8 milyon dolar oldu.

Euro Bölgesi imalat sanayi PMI haziranda yükseldi

Euro Bölgesi’nde imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) haziran ayında 49,5 puana yükseldi.

Almanya’da enflasyon sürprizi: Haziranda beklentinin altında kaldı

Almanya’da enflasyon oranı beklentilerin altında kaldı. Aylık fiyat değişimleri sabit kalırken, bazı kalemlerde dikkat çeken düşüşler yaşandı. Ekonomideki bu gelişme Avrupa Merkez Bankası’nın para politikası kararları açısından önem taşıyor.

Spot piyasada elektrik fiyatları (30 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 12,5 artarak 2 milyar 76 milyon 680 bin 476 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 21.00’de …

İspanya cari fazlası tırmanışını sürdürüyor

İspanya ekonomisi, 2025 Nisan’ında cari fazla rakamlarında dikkat çekici bir artış gösterse de, yılın ilk dört aylık toplamında önceki yıla göre önemli bir daralma yaşadı. Bu durum, ülkenin dış ticaret dinamiklerindeki karmaşık tabloyu gözler önüne …

Enflasyon iki dilim ekmeğin arasında! 53 liraydı şimdi 429 lira

İktidar, ekonomik kriz olmadığını savunarak artan fiyatlara mazot hesabıyla açıklama getirmeye çalışsa da yurttaşlar hayat pahalılığını derinden hissediyor. Gıda, barınma ve faturalarla baş etmek zorlaşırken, maaşlar yerinde sayıyor. Artan fiyatlara …