AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yedi üniversiteye rektör atadı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Altınbaş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Çağrı Erhan, Atılım Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fadime Yüksektepe, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rahmi Er ve Yaşar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Levent Kandiller atandı.
Atama kararları arasında Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Rahmi Er’in getirilmesi tartışma konusu oldu. Zira sözkonusu üniversitede Hava Ulaştırma Fakültesi, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi gibi fakültelerin; Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği gibi bölümler yer alıyor.
Üniversitenin internet sitesindeki “Hakkında” bölümünde de “Atatürk’ün attığı çağdaş temel üzerinde, “Havacılık ve Uzay” alanında bilimselliğe dayalı ve nitelikli eğitim ve araştırma programlarına sahip, yarattığı fark ile geleceğe yön veren bölge ve dünyada sayılı bir araştırma üniversitesi olmaktır” ifadeleri bulunuyor.
AKADEMİK YAŞAMINDA FEN YOK
Aynı zamanda YÖK üyesi olan Prof. Dr. Er ise Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu ve doktorasını Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında yapmış. YÖK’ün internet sitesine göre Er , Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünden 1981 yılında mezun oldu. Er, Ankara Üniversitesi’nde Doğu Dilleri ve Edebiyatları alanında doktorasını tamamladı. 1991 yılında doçentlik unvanı alan Er, 1997 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Er, Suudi Arabistan’daki Kral Suud Üniversitesi’nde doktora araştırması yaptı. Er, 2015 yılında Yükseköğretim Kurumu Üyeliğine, 2016 yılında da Yükseköğretim Kurumu Yürütme Kurulu Üyeliği’ne getirildi.
Ayrıca Prof. Dr. Rahmi Er’in “Başlıca 5 eseri” olarak şu kitapları sıralanmış:
- Bedîu’z-Zamân el-Hemezânî ve Makâmeleri, 1994.
- Hırsız ve Köpekler, (Necip Mahfuz’un el-Liss ve’l-Kilâb adlı romanı üzerine bir değerlendirme ve romanın Türkçeye çevirisi), 1996.
- Modern Mısır Romanı (1914-1944), 1997.
- Çağdaş Arap Edebiyatı Seçkisi, 2012.
- Basılı on kitabı, dördü roman çevirisi olmak üzere çok sayıda Arapçadan Türkçeye çeviri; alanıyla ilgili çeşitli dergilerde yayımlanmış makaleleri ve ansiklopedi maddeleri.