Avrupa Birliği kullanıcılarına müjde! Fortnite en sonunda iOS için geldi!

Apple ile Epic Games arasında 2020 yılında başlayan uygulama içi satın alımlardan alınan komisyon sorunu geçtiğimiz günlerde tatlıya bağlandı. Apple ile Epic geçtiğimiz günlerde arasında sonunun tatlıya bağlandığını ve yakında Fortnite’ın tekrardan geleceğini açıkladı. Bugün ise Avrupa Birliği kullanıcıları artık Epic Games Store’u ve Fortnite’ı iPhone ve iPad cihazlarına indirebiliyor.

Avrupa Birliği kullanıcıları artık Fortnite oynayabilecek

Geçtiğimiz aylarda Apple, iOS 17.5 güncellemesi ile Avrupa Birliği’ndeki kullanıcıların iPhone ve iPad cihazlarına geliştiricilerin kendi sitelerinden doğrudan uygulama yüklemelerine izin verdi. Bugün gelen raporlara göre ise Apple, Epic Games’in üçüncü taraf Epic Games Store mağazasını onayladı. Apple, bundan sonra Avrupa Birliği bölgesindeki kullanıcıların cihazlarına Epic Games Store’u yüklemelerine ve Fortnite’ı oynamalarına izin vermiş oluyor. Bu haftanın başlarında uygulamayı Apple’a gönderen şirket, uygulamasının üç defa ret edildiğini söyledi.

Uygulamanın üç defa ret edildiğini söyleyen şirket, yükle düğmesinin ve uygulama içi satın alma etiketlerinin Apple’ın App Store için kendi öğelerine çok benzer olduğunu iddia ettiğini söylüyor. Epic ise Apple’ın bu hamlesine karşı olarak şirketi keyfi engellemek ve DMA‘ya (Avrupa Birliği Dijital Piyasalar Yasası) karşı gelmek suçlarından Avrupa Birliği konseyine şikayet ettiğini bildiriyor.

Apple ile Epic Games arasında 4 yıldır yaşanan bu sorun Avrupa Birliği kullanıcıları için DMA yasası ile çözüldü. Lakin iki şirketten Avrupa Birliği bölgesi dışındaki kullanıcılar için henüz bir açıklama gelmedi. Yakın zamanda Apple ile Epic Games arasındaki sorununun tüm ülkeler için çözülmesi bekleniyor.

Peki iki şirket arasındaki bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye’de de Fortnite oynanabilecek mi? Lütfen düşünceleriniz aşağıdaki yorumlar kısmına yazmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir