Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Yeni Proje Açıklamaları

“Kaya Gazı Üretimine Yönelik Yeni Projeler Başlıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesinin planlandığını belirtti. Bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, Türkiye için büyük öneme sahip bir çalışma olacağını ve başarılı olmaları durumunda oyun değiştirici bir etki yaratacağını vurguladı.

‘Sismik Çalışmalar Netice Vermedi’

Son dönemde Oruç Reis gemisinin Somali’de petrol bulduğuna dair çıkan iddialara ilişkin konuşan Bakan Bayraktar, sismik çalışmaların henüz netice vermediği ve bu sebeple somut bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını açıkladı. Ayrıca, İrak-Türkiye petrol boru hattının 19 aydır akış olmadığını belirten Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, enerjinin bölgedeki rolüne dikkat çekti.

‘Suriye’ye Kilis’ten Doğal Gaz İhracatı Başlıyor’

Bakan Bayraktar, Suriye’ye doğal gaz ihracatı çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan planlar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 3 ay içinde Kilis’ten Suriye’ye doğal gaz gönderilerek, bu gazın Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Bakan Bayraktar, enerji üretiminde dengenin önemine vurgu yaptı.

‘Gabar ve Diyarbakır’da Yeni Arama Faaliyetleri’

Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 81 bin varil petrol üretildiğini ve bu rakamın artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’da 4 saha için ortaklıklar yapıldığını ve yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle petrol ve gaz üretimi çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Bakan Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye’nin enerji üretiminde beklenen büyük adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

İslam Memiş’ten altın için büyük dalgalanma uyarısı: Fiyatlar uçuşa mı geçiyor?

Altın fiyatları Nisan ayında yatırımcısına en yüksek getiriyi sağladı. Ancak uzmanlar, Mayıs ayında piyasada sert dalgalanmaların yaşanabileceğini belirtiyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ons altının 3 bin doların altına sarkabileceğini ve yılın ikinci yarısında 3.700-3.800 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

Yeşil dönüşümün kalbi Birgi’de atıyor

Enerjisa Enerji ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) öncülüğünde başlayan ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) destekleriyle güçlenen SENTRUM Projesi’nin Uygulama Merkezi açılışı İzmir’in tarihi Birgi köyünde yapıldı.

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …

Enflasyon Macarların yüzünü güldürdü

Macaristan’da yıllık enflasyon oranı Nisan 2025 itibarıyla yüzde 4,2’ye gerileyerek Kasım 2024’ten bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Mart ayında yüzde 4,7 olarak kaydedilen enflasyonun düşüşünde, özellikle temel tüketim kalemlerindeki fiyat …